Design dit eget logo – Tips, tricks og værktøjer!

Design dit eget logo gratis. Meget attraktivt, og også den smarteste løsning for mange – specielt nystartede.

5000kr til en dyr grafiker?

… Det kan godt blive lidt pebret nogle gang.

Derfor får du her en lille vejledning og anbefaling til en række værktøjer, der gør det muligt at design dit eget logo gratis.

Som virksomhed er det altid vigtigt, at kunderne kender en på noget særligt, så virksomheden ikke bliver fortrængt i folks hukommelser. Dette kan eksempelvis være en hændelse virksomheden har været ude for, og derfor har fået meget medieomtale omkring. Det kunne også være fordi virksomheden på en eller anden måde er speciel frem for deres konkurrenter. Men i virkeligheden kan noget der hænger fast i folks hukommelser være noget så basalt som et logo.

Mange mennesker er visuelt anlagte, og husker derfor bestemte ting, hvis de har fået et særligt indtryk af ’billedet’. Det er derfor vigtigt som virksomhed at brande sig over for de rigtige mennesker. Ligesom at vi som mennesker kan synes at et landskab ser flot ud, et køkken har et flot design, eller at en bestemt vase er pænere end en anden, vil vi også blive tiltrukket af et gennemført logo – og det kræver altså ikke meget af en virksomhed at sætte et flueben af ved dette punkt.

I stedet for at hyre en dyr grafiker til at designe et logo, som man formentlig ikke har særlig meget indflydelse på som virksomhed, kunne man designet sit eget logo gratis. Fuldstændig kvit og frit er der rig mulighed for at designe et logo på diverse platforme, som man vil kunne bruge til sin virksomhed. Hvis man som virksomhed ikke har noget logo, har man heller ikke noget varemærke at vise frem til kunder. Så vil det bare være endnu et firmanavn, som er fortrængt i folks hukommelser ligeså snart de passerer navnet.

Typer af logos

Kort sagt er der 3 typer af logos. Skrifttype logos er en type skrift, der med få detaljer gør sig unik. Eksempler af disse logos er IBM, Microsoft og SONY – alle har de også en lille detalje, der netop gør deres logo genkendeligt og unikt. Dernæst er der de logoer, der med en illustration formår at kommunikere ders virksomeds formål. Det kunne være at en maler brugte en pensel eller et halvmalet hus som logo. Til sidste er der de grafiske, og til tider abstrakte logoer. Det mest populære i denne kategori må være Nike’s “swoosh” logo, som jeg tror vi alle kender ret så godt.
Nike er et eksempel på design af logo

En ny virksomhed har sjælendt råd til at bruge millioner af kroner og år på at skabe associationer til deres logo, så derfor anbefales det at lave et logo, der viser eller forklarer, hvad din virksomhed tilbyder og foretager sig.

Kom i gang med at design dit eget logo

Før du kaster dig over skitsetegning og begynder at læse på, hvordan du designer dit eget logo, skal du gøre op med dig selv, hvilket budskab du gerne vil sende. Prøv at skrive en enkelt sætning, hvor du netop prøver at præcisere dit budskab.  Men det er ikke nok bare at gøre det, der er en hel del ting du skal gøre op med dig selv, inden du begynder på det grafiske arbejde:

  • Kig på andre logoer i din branche. Bruger dine konkurrenter illustrative logoer, grafiske finurligheder eller simple tekstlogos? Alle brancher er forskellige, da kunderne aldrig er ens. Lad dig inspirere, men husk også, at dine kundeetyper nødvendigvis ikke er de samme som hos dine konkurrenter.
  • Fokuser på dit budskab. Beslut med dig selv, hvad du vil kommunikere. Har du eksempelvis en advokatvirkomhed henvendt den finere klasse, bør du holde det mere stilrent og seriøst, mens du kan tillade dig at bruge lidt mere farver og sjov, hvis du udlejer udstyr til fester. Det handler også om at finde en balance mellem branchens forventinger og et unikt logo.
  • Hold det rent og funktionelt. Dit logo skal kunne se godt ud på dit visitkort, såvel som siden på en lastbil. Et godt logo bør være skalerbart, nemt at reproducere, genkendeligt og karakteristisk. Et godt tip er at bruge ikoner i stedet for billeder, da man ved billeder kan have problemer med at se detaljer i små størrelser, og et pixeleret udtryk når det skaleres op. Husk også at dit logo skal kunne fungere som i sort/hvid format – undgå derfor at være afhængig af for mange farver og kontraster.
  • Dit firmanavn bør påvirke dit logos design. Navnet på din virksomhed bør du bruge aktivt i designet. Hedder du eksempelvis “J.W Juveler” kan du med fordel bruge mere klassiske og eksklusive udtryk, skrifttyper og afdæmpede farver. Omvendt kan du i andre tilfælde, med god samvittighed, også sagtnes gå all-in på farver, og måske også inddrage humor, hvis det giver mening i dit logo.
  • Brug dit logo til at illustrere din kerneydelse. De bedste logoer er de, der på præcis vis giver forbrugere et indblik i virksomhedens formål og kerneydelse. Hvis du eksempelvis drev et trykkeri, der specialiserede sig i hasteordre, kunne du med fordel inddrage et lyn eller andet, der skaber associationer til, at noget går stærkt. (Du kan også være mere kreativ end mit lyn eksempel, hehe)
  • Brug ikke clipart. Uanset hvor tiltrækkende det måtte være, så ndgå alt gratis grafik på nettet, da meget af det er ulovligt at bruge kommercielt, men også kan være nemt for andre at kopiere.
  • Undgå at hoppe med på en trend. Hvis du ønsker at redesigne et gammelt logo, riskirerer du at forvirre dine kunder- eller i værste fald at skræmme dem væk. Undgå derfor at hoppe med på en trend hele tiden, og ændre dit logo efter det. Tag små skridt ad gangen og gør dem ikke drastiske, men hold det til små farveændringer, tilføjelser af detaljer eller lign. Gør som Coca Cola (Lettere sagt end gjort) og design et tidsløst logo, som holder i mange år frem.
    design dit eget logo gratis som coca cola

Design dit eget logo gratis – sådan gør du

Der er flere måder at komme i gang med at designe dit eget logo, men nogle kan være bedre end andre, alt efter dine kompetencer. Den mest professionelle, men til dels også sværeste løsning, er at bruge Adobe Photoshop eller Adobe Illustrator til at tegne dine egne logoer. Det er dog utrolig svært, og for mange tager det flere år, før men er godt tryg ved programmet. Heldigvis er der fine alternativer til dem, der ikke føler for selv at skulle rode med de komplicerede pixels, layers og tools. Vi har samlet en række værktøjer, der kan hjælpe dig godt i gang:

Spaces logo generator

Spaces kan bruges til at designe dit eget logo
Spaces er en fantastisk service, der virkelig skilder sig ud ved det meget simple interface og evnen til at designe helt fantastiske logos. Du indsætter bare navnet på din virksomhed samt vælger form og ikoner.
En af de seje ting ved dette værktøj er, at du har mulighed for at ændre små detaljer som skrifttypen, for at opnå et design, der virkelig reflekterer dit brand.

Det bedste af det hele – det er ganske gratis!

Hipster logo generator

Design dit eget logo med hipster logo generatorDette værktøj tager et enormt trendy design koncept, og gør det nemt for dig at inddrage det i din virksomheds logo. Værkstøjet er fyldt med en masse forskellige værktøjer og måder du kan tilpasse dit logo, for at opnå lige præcis det look du gerne vil have.

Tag også et kig på deres blog, hvor nogle af alle deres seneste logos bliver fremvist.

Det bedste af det hele – det er ganske gratis!

Logishi

Lav dit eget logo med dette kreative værktøjDen mest kreative løsning på denne liste er helt klart Logoshi’s værktøj, hvor du selv er delvis ansvarlig for designarbejdet.

Alt du skal gøre er dog bare at skitsere, hvad du gerne vil have, indtaste navnet på din virksomhed og så klarer Logoshi resten! Du skal dog alligevel holde tungen lige i munden, og det kræver nok et par forsøg, før du får det helt præcist. Forhåbentlig bliver det pænere end mit forsøg.

Det er virkelig et fedt værktøj, hvis du ønsker noget helt unikt og speciallavet, men hvor du stadigvæk opnår et professionelt udtryk.

Tip: Søg inspiration til dit logo på internettet

Hvis du er helt tom på ideer, eller bare gerne vil lade dig inspirere lidt af andre, findes der flere gode muligheder til dette. Grafiske designere er heldigvis meget flittige til at dele deres arbejde, og det vi andre heldigvis nyde godt af.

Alternativ: Hyr en professionel designer

Det at brainstorme ideer til dit logo for dig selv, er et afgørende skridt i at skabe din virksomheds image, men at forsøge at designe din virksomheds logo på egen hånd er oftest svært. Det kan synes som den bedste måde at undgå de høje omkostninger, i forhold til at  gå til et professionelt design firma, der vil opkræve nogle tusinder kroner et logo design. Vær dog opmærksom på, at der er tusindvis af uafhængige designere rundt der opkræver meget mindre, men at nogle bureauer også kan klare dette til fordelagtig priser.

Men du behøver ikke hyre nogen bare på grund af deres lave pris. Find en designer, der er fortrolig med din branche og din virksomhed. Hvis omkostningerne stadig synes forfærdeligt høje, så husk på, at et professionelt logo bør kunne holde mindst 10 år, og afskrivningen af dette så ikke vil synes så slemt.

Selv hvis du har et godt øje for farve og en fornemmelse af, hvad du vil have dit logo til at se ud, skal du stadig konsultere en professionel designer. Hvorfor? De ved, om et logo design vil overføre let ind print eller på et skilt, mens du kan komme op med et smukt design, der ikke kan overdrages eller ville koste for mange penge, der skal udskrives. Dit logo er grundlaget for alle dine salgsfremmende materiale, så dette er et område, hvor udgifter lidt mere nu virkelig kan betale sig senere.

Tak for nu

Det er altså enormt vigtigt som virksomhed at have et logo. Hvis der ikke er noget logo, har folk ikke noget visuelt at kunne bringe op i hjernen og derved huske. Så hvorfor ikke udnytte ens muligheder – spare pengene og gøre det selv gratis? Hvis du kunne tænke dig at design dit eget logo gratis, men ikke har tiltrækkeligt ekspertviden omkring det, er du/I mere end velkommen til at tage fat på os hos Memoo!Udtalelse fra læser


Blo

“Som studerende er dette en stor hjælp for mig og mine mange medstuderende, til at give viden og inspiration”

Mikael Sørensen
– Studerende grafiker


5 / 5 stjerner

Seneste indlæg

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.