sponsoreret indhold

4 geniale ideer til dit nye domænenavne

Overvejer du at starte din egen webshop, blog eller hjemmeside? En af de første – og måske også vigtigste ting – du skal overveje, er: hvad skal dit domæne hedde?

Valget af domænenavn er en stor beslutning for din hjemmeside. Når først du har etableret din hjemmeside på et bestemt domænenavn, fanger bordet. Når først du bliver kendt under et domænenavn, kan det være noget bøvl at skifte navn.

Det er altså med at finde på et unikt og fængende domænenavn, som du bliver glad for lang tid fremover. Hvis du allerede har et domænenavn i tankerne, så kan du tjekke, om det er ledigt og købe dit domæne her.

Hvis du stadig er i tvivl, så er her fire ideer, der gør dit nye domænenavn helt genialt.

1. Vælg et domænenavn, der er let at stave og huske

En af de vigtigste huskeregler er, at et domænenavn skal være nemt. Uanset hvilken type hjemmeside, du vil lave, så vil du sandsynligvis blot være en lille fisk blandt mange lignende hjemmesider.

Du kan altså ikke regne med, at andre kan huske din hjemmeside lige så let som du selv kan. Gør det så let som muligt for omverdenen at huske dig ved at vælge et enkelt og gerne kort domænenavn, som er let at stave og let at huske.

2. Skil dig ud

Som vi kort var inde på i første råd, så er dit domænenavn blot en lillebitte fisk i et stort hav af domæner. Derfor skal dit domænenavn helst ikke ligne andre domænenavne alt for meget.

Et godt udgangspunkt for at finde et anderledes navn er at undersøge, hvad andre gør. Lav en grundig Google-søgning og find ud af, hvad de hjemmesider, som du sammenligner dig med, hedder.

Du skal finde et velklingende domænenavn, der både er dækkende for det, din hjemmeside skal omhandle, og det skal være unikt. Selvom du skal skille dig ud, så må domænenavnet dog heller ikke blive for specielt. Det skal give mening og være relevant i forhold til din hjemmeside – ikke mindst, så du står godt i forhold til SEO og bliver vist på Google.

3. Hav SEO i baghovedet

Måske kender du allerede til den ofte omtalte forkortelse på tre bogstaver, nemlig SEO. Det står for søgemaskineoptimering, og det er nøglen til at blive en succes på Google.

Jo bedre din hjemmeside er i forhold til SEO, jo nemmere er det for andre at finde din hjemmeside via Google.

Når det kommer til domænenavnet, så kan du indtænke SEO ved at bruge nogle af de ord, som kendetegner din virksomhed, såkaldte søgeord eller keywords. Hvis du er håndværker, så kan søgeord for eksempel være tømrermester i København – altså nogle af de ord, som dine kunder typisk vil søge på.

4. Domænenavnet skal være let at taste på mobilen

De fleste kender vist irritationen ved telefonens autocorrect eller ved at skulle skifte mellem flere tastaturer for at stave til et ord eller indtaste et domænenavn. Det er vigtigt at huske, fordi en stor del af dine kommende brugere eller kunder kommer til at tilgå dit domæne på en smartphone.

Test derfor altid de domænenavne, du overvejer, på en smartphone. Er det nemt og hurtigt at taste domænet i browseren? Hvis ikke, så er det nok ikke det perfekte domænenavn til dig.

Når navnet er fundet, så er det bare at designe din hjemmeside og eventuelt oprette et CVR-nummer.

Seneste indlæg

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.