sponsoreret indhold

Geniale opfindelser skal beskyttes: Sådan tager du patent på din idé

At få en god idé, er ikke bare lige til. Men somme tider kan der komme noget godt ud af at tænke grundigt over de ting, der kan være en udfordring i hverdagen. Har du fået en god idé eller fundet på en opfindelse, der skal passes godt på, er det vigtigt at sørge for beskyttelse af denne.

I denne artikel kan du læse mere om, hvad det indebærer, når du patenterer din opfindelse. Vi fortæller dig ligeledes mere om, hvordan du kommer i mål med at tage patent på din idé, og hvorfor det er en fordel for dig. Læs med og bliv klogere på, hvordan du én gang for alle kan dele din opfindelse med alle andre.

Patent for dig

Hvis du ikke allerede har hørt om muligheden for at tage patent på din opfindelse, er du landet det helt rigtige sted. Patent er en beskyttelse af din opfindelse, så andre ikke må producere et lignende produkt. Det kan eksempelvis være en helt særlig type af maskine eller en webfunktion, der er unik for dig. Der findes tre betingelser for, at du har ret til patent på din idé.

Først og fremmest skal den være helt ny. Den må derfor ikke være offentliggjort i Danmark eller resten af verden. Den skal samtidig adskille sig fra andre løsninger og have en klar distance fra disse. Og til sidst skal den kunne udnyttes i industriel sammenhæng, for at du har ret til at få patent.

Der findes også det, der kaldes for en brugsmodel, der er en form for et lille patent på udformningen af din idé. Den største forskel på disse to er, at brugsmodellen udstedes på trods af, at din opfindelse ikke er afprøvet og overholder de tre betingelser. Brugsmodeller gælder i op til 10 år, hvor patenter kan gælde i op mod 20 år. Brugsmodeller er billigere, men til gengæld har du ingen garanti for gyldigheden.

Fordele ved at patentere din opfindelse

Det er selvfølgelig ikke ligegyldigt om du vælger at tage patent på din idé eller opfindelse. Patentet er din beskyttelse, så andre ikke laver en replika af din opfindelse og på den måde har mulighed for at udkonkurrere dig på markedet. Du får i stedet eneret i forhold til at udnytte din opfindelse til fulde.

Er du interesseret i investorer, er patentet også særdeles vigtigt. Dette er en måde at synliggøre din opfindelse på, så du har langt nemmere ved at tiltrække potentielle investorer. Ligeledes kan du handle med din opfindelse eller idé, når du kan garantere, at du har taget patent. Og endelig giver det dig en utrolig høj sikkerhed i samarbejder med andre virksomheder. Du kan altid fortælle om din opfindelse og alliere dig med andre professionelle helt uden at frygte for, at andre snupper ideen fra dig.

Sådan tager du patent

Det er ikke nogen svær opgave at patentere sin opfindelse eller idé. Dog kan det kræve tålmodighed og en god portion tid, men du kan også vælge at få advokathjælp for opgaven. I dag finder du forskellige bureauer, der kan varetage opgaven for dig. Her skal du blot registrere din sag, og efterfølgende kan du følge det hele online. Det gør det nemt og bekvemt for dig, og du vil desuden kunne være sikker på, at det hele bliver udført korrekt.

Seneste indlæg

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.