sponsoreret indhold

Gennemgå din pension med en pensionsmægler og sikre din opsparing

At være på arbejdsmarkedet kan virke som en uendelig lang periode i livet. Men inden vi ser os om, så er vi nået en alder, hvor vi er klar til at gå på pension. Det er bare vigtigt også at have økonomien med, så din pensionsopsparing også er klar til at gå på pension. Når vi arbejder indtjener vi automatisk penge til vores pensionsopsparing. Dog er det stadig vigtigt at holde øje med sin procent betaling, sine pensionskasser og sin opsparing. Det kan være en god idé at tage en snak med en pensionsmægler, så du med kyndig vejledning kan gennemgå din pension. 

Få mere overblik med kyndig vejledning

En pensionsmægler er en kyndig rådgiver, som kan give dig sparring på din pensions situation. Det er også en person, som du kan spørge til råds omkring alle detaljer om pension. Når du sidder med en pensionsmægler kan du blandt få skabt mere overblik over dine forskellige pensionskasser. Oftest kommer du ud for, at når du skifter job, så oprettes der en ny pensionsordning. Dermed kan du, efter nogle år med forskellige arbejdsgivere, stå med forskellige pensioner. Din pensionsmægler kan hjælpe dig med at få dem slået sammen, således at du har én pensionsopsparing. 

Du kan også undersøge mulighederne for at investere din pensionsopsparing. Dette er en god mulighed for at tjene penge på aktier, så din pensionsopsparing kan stige. Det er dog værd at overveje, hvorvidt du selv vil investere dine penge, eller om du vil lade din bank investere dem for dig i en investeringsportefølje. Dette er også en overvejelse, som en pensionsmægler kan hjælpe dig med. 

Forstå det danske pensionssystem

Danmarks pensionssystem er bygget op af tre søjler. Hver enkelt søjle udgør forskellige pensionsordninger, som tilsammen udgør det generelle pensionssystem. 

  1. Første søjle består af folkepensionen. Dette er en pension som betales gennem SKAT, og som udbetales til alle danske statsborgere, når de fylder 69 år. Dermed er dette en given pensionsopsparing, som du indirekte sparer sammen til via din SKAT.
  2. Anden søjle består af arbejdsmarkedspensioner. Disse er en pensionsordning, som du og din arbejdsgiver aftaler. Oftest består den af, at du betaler en procentdel af din løn til din pensionskasse, og det samme gør din arbejdsgiver. 
  3. Tredje søjle består af individuelle pensionsopsparinger. Dette er en løsning for dig, som enten gerne vil spare ekstra pension op ved siden af, eller som ikke har været ansat under forhold med arbejdsmarkedspensioner. 

Når først du forstår denne opbygning kan du sammen med en pensionsmægler lægge en konkret plan for din pensionsopsparing. Dermed sikrer du mest mulig kapital af din indtjening gennem livet. 

Seneste indlæg

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.