Sådan bogfører du nemt salget fra din webshop

Mit navn er Stine Due Jensen. Til daglig arbejder jeg for Billy Regnskabsprogram, hvor vi gør bogføring og regnskab lettere for små og mellemstore virksomheder. Vores holdning er, at regnskab skal være nemt og enkelt, så der er mest mulig tid til at drive og udvikle forretningen.

I dette indlæg vil jeg gøre dig klogere på, hvordan en integration mellem din webshop og dit regnskabsprogram kan spare dig for en masse tid og arbejde. Med en webshopintegration kan din webshop og dit regnskabsprogram tale sammen, så data automatisk bliver overført mellem dem. Det sparrer dig for både tid og tastearbejde samtidig med, at det giver et bedre overblik over økonomien, når ordrene strømmer ind.

Webshopintegrationer gør bogføringen nemmere

Der findes et hav af regnskabsprogrammer med forskellige webshopintegrationer. De forsøger alle at gøre det nemmere at bogføre salget fra din webshop. Altså et farvel til det manuelle tastearbejde. Overordnet kan du typisk få automatisk overførsel af ordre, varesortiment, kunder, fragt, rabatter og gebyrer. Men mulighederne for overførsel af data afhænger af din webshopløsning, og hvilket regnskabsprogram du har. Der er eksempelvis forskel på, hvor det er nemmest at administrere salget fra webshoppen. Nogen foretrækker at gøre det i webshopsystemet og andre i regnskabsprogrammet.

Overordnet vil det typisk være sådan her: I dit webshopsystem kan du automatisk sende ordrebekræftelser ud til kunderne, men kun nogle systemer gør det muligt også at sende fakturaer. Med en webshopintegration i dit regnskabsprogram kan du sende fakturaer ud automatisk.

Bruger du et regnskabsprogram som eksempelvis Billy, så er der endnu flere smarte funktioner. Det giver et bedre økonomisk overblik. Du kan få et samlet overblik over dine fakturaer, se om kunderne har åbnet fakturaen, automatisk overføre ordrenummeret fra webshoppen til fakturaen og afstemme posteringerne på din bankkonto. Oven i hatten giver regnskabsprogrammet dig mulighed for selv at designe fakturaerne, så de passer med din virksomheds logo og design.

Det er ofte et spørgsmål om præference, hvad du er bedst tilpas med. Ud over de nævnte muligheder i systemerne, så kan brugervenlighed være af betydning for dit valg. Det kan også være, at du primært arbejder i webshoppen og derfor synes, at webshoppen er den nemmeste løsning.

Find det bedste match mellem dit regnskabsprogram og din webshop

Hvis du endnu ikke har enten en webshop eller et regnskabsprogram, men har planer om at få det. Så er det værd at tjekke disse to guides ud. Med et godt match mellem dit regnskabsprogram og din webshop er der meget tid at spare på kedeligt tastearbejde. På regnskabsguiden.dk kan du finde gode råd om valget af regnskabsprogram. Overordnet kan din branche, dine salgskanaler og din virksomheds størrelse være afgørende parametre at vælge ud fra.

I denne guide om valg af webshopsystem bliver det lidt lettere at navigere rundt i junglen af webshopsystemer og finde et, der matcher dine behov. Guiden giver dig nemlig et overblik over fordele og ulemper ved de mest populære webshops.

Jeg håber, at mine input kan hjælpe dig til at vælge den løsning, der er rigtig for dig.

Seneste indlæg

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.